Μετά την «Αθηνά» έρχεται ο «Μπάλλος» – Οι προβλέψεις του μετεωρολόγου της ΕΡΤ Π. Γιαννόπουλου (video)

Αισθητά βελτιωμένος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα μετά το τέλος της καταιγίδας «Αθηνά». Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την εξέλιξη του καιρού και τον ερχομό του «Μπάλλου» που αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του αργά το απόγευμα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάλλος

Ενώ η κακοκαιρία «Αθηνά» σήμερα περνά ανατολικότερα και ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα μέχρι και την Τετάρτη, μία νέα διαταραχή από την βόρεια Ευρώπη θα προκαλέσει μεταφορά ψυχρών και ασταθών αερίων μαζών πάνω από τα θερμά νερά της Μεσογείου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα από την περιοχή της Σύρτης-Νοτίου Ιονίου να δημιουργηθούν χαμηλά τα οποία θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού όπως περιγράφεται στο έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ.

Σφοδρό το κύμα κακοκαιρίας αύριο Πέμπτη

Το νέο καιρικό σύστημα με το όνομα «Μπάλλος» (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα κυρίως από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά σε όλη τη χώρα, ενώ τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Τα ύψη υετού και πάλι θα είναι υψηλά σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος