Η. Τσαγκάρης για κορονοϊό: H θνητότητα που πληρώνουμε είναι μια κοινωνική επιλογή εντελώς ακατανόητη (video)

Αυξάνεται καθημερινά ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα της πανδημίας. Για την άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Αττικόν, ο οποίος χαρακτήρισε, σχεδόν κυνικά, τον χθεσινό υψηλό αριθμό των 46 θανόντων ως «αιχμή στη συνήθη θνητότητα των 35 νεκρών την ημέρα».

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την αρνητική στάση μεγάλης μερίδας του κόσμου που αρνείται να εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού ο κ. Τσαγκάρης δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι «οι θάνατοι αυτοί θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχαμε καταφέρει ως κοινωνία να πετύχουμε το τείχος ανοσίας».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, «η θνητότητα είναι ένας φόρος που πληρώνουμε. Για πολλούς από εμάς είναι μια κοινωνική επιλογή εντελώς ακατανόητη. Για μάς, που τη ζούμε στην εντατική, είναι μια καταθλιπτική πραγματικότητα».

Περιγράφοντας την δραματική κατάσταση των ιατρών που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο και να περιορίσουν την διασπορά της πανδημίας ο κ. Τσαγκάρης επισήμανε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα δουλεύουν, αυτόν τον καιρό, κατά κύριο λόγο με ασθενείς που κάνουν την τρίτη δόση.

Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

«Υπάρχουν μεγάλες ομάδες, ευάλωτες, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Υπάρχουν κάποια χαμηλά κοινωνικά-οικονομικά στρώματα στα οποία το μήνυμα του εμβολιασμού δεν έχει διεισδύσει. Αυτές είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που πρέπει να επικεντρωθούμε. Δεν είμαι αισιόδοξος αν θα καταφέρει το μήνυμα αυτό να διεισδύσει, αλλά έστω και μικρή διείσδυση θα είχε πολύ μεγάλο όφελος για τους αριθμούς θανάτων», δήλωσε ο κ. Τσαγκάρης αναφέροντας ότι ο εμβολιασμός για την γρίπη μπορεί να παρασύρει μια μικρή ομάδα του πληθυσμού να εμβολιαστεί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος