Bουλή – Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: ‘Εγκριση κατά πλειοψηφία στον Θ. Δεμίρη – Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κατά πλειοψηφία, μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, μετά την κεκλεισμένων των θυρών ακρόασή του, έλαβε την θετική έκφραση γνώμης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του στην θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αρνητική γνώμη με σκεπτικό ότι δεν πρόκειται για διακομματική επιλογή.

Γ. Κατρούγκαλος: Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να δραπετεύσει

Το ερώτημα εάν οι υποκλοπές αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα ή δημοσιογράφους τέθηκε κατ’ επανάληψη. Aπό την πελυρά του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε η πρώτη αντίδραση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλά για απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας: «Παίζουν καθυστερήσεις με την Επιτροπή Θεσμών κ ενώ είχαν πει την Τετάρτη, σήμερα ζήτησαν να πάει αργότερα για να καταθέσει η ΝΔ τις προτάσεις της και για άλλα πρόσωπα.  Η ίδια η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ, ακόμη και με αυτήν την προσχηματική διαδικασία, επιβεβαιώνει τη βεβαιότητα του μέσου Έλληνα πολίτη ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι».

Την Παρασκευή (26/8) αναμένεται η «μάχη των πολιτικών αρχηγών» στην προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος