Αντιπαράθεση ΥΠΕΞ – ΝΔ για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Βενεζουέλας

Ανυπόστατα χαρακτηρίζει το Υπουργείο Εξωτερικών τα δημοσιεύματα για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Βενεζουέλας κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες, και προτρέπει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, να διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα η ΕΕ, καθώς και τη δήλωση που η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ εξέδωσε για το θέμα στο όνομα όλης της ΕΕ. Ο κ. Κουμουτσάκος απαντώντας στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι “ήρθε αργά για να μην πει τίποτα”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει πως είναι ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο, κατά τη χθεσινή συζήτηση στις Βρυξέλλες και τονίζει πως δυστυχώς, η ΝΔ δεν μπορεί να αποφύγει τον πειρασμό να επικαλείται ως ερωτήματα αυτά τα δημοσιεύματα. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει πως ο χειρότερος σύμβουλος στην εξωτερική πολιτική είναι τα κίτρινα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο τομεάρχης της ΝΔ δήλωσε ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών “ήρθε αργά για να μην πει τίποτα. Αντί να υπεκφεύγει, ας απαντήσει ευθέως: Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης απέναντι στο καθεστώς Μαδούρο; Αν δεν μπορεί το Υπουργείο Εξωτερικών, ας απαντήσει το Μαξίμου”.

Ο κ. Κουμουτσάκος νωρίτερα είχε εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις πρακτικές του καθεστώτος Μαδούρο, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα. Μάλιστα επικαλείται σημερινά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που ανέφεραν ότι η επιβολή κυρώσεων απετράπη εξαιτίας ανησυχιών και αντιρρήσεων και της Κυβέρνησης Τσίπρα.
“Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες είναι ασαφείς και η Κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή. Την ίδια ώρα, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν κάθε σχετικό ψήφισμα καταδίκης που έρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να διευκρινίσει επιτέλους με τρόπο επίσημο και κατηγορηματικό ποια ακριβώς είναι η θέση της χώρας μας και αν είναι αυτή που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμφανίζεται ως βασικός και επίμονος υποστηρικτής του καθεστώτος Μαδούρο”, καταλήγει η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος