Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Συνεχίζεται η απολογία του σταθμάρχη – Δηλώνει συντετριμμένος

Συνεχίζεται μετά τη διακοπή λόγω τεχνικού θέματος η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας. Ο σταθμάρχης προσήλθε στα δικαστήρια νωρίτερα από τις 11 που είχε αρχικά ανακοινωθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τους συνήγορους του δηλώνει συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε το Σάββατο στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για την Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη: «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Να σημειωθεί ότι χθες κατατέθηκαν τρεις αγωγές από οικογένεια θύματος και τραυματίες κατά του ΟΣΕ και κατά της εταιρείας.

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να ήταν ο σταθμάρχης Λάρισας αμέσως μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…».

Οι πρώτες κινήσεις του σταθμάρχη μετά τη σύγκρουση – «Την πάτησα» φέρεται να είπε

Πληροφορίες για τις κινήσεις του σταθμάρχη λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης. Όπως είπε ο δημοσιογράφος, συνομίλησε με έναν συνάδελφο του σταθμάρχη ο οποίος ήταν μαζί του τις ώρες που ακολούθησαν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συνάδελφός του, ο σταθμάρχης άρχισε να μπαινοβγαίνει στο σταθμαρχείο εμφανώς αγχωμένος, νευρικός, άρχισε να καπνίζει μέχρι που άρχισαν να φτάνουν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για τους νεκρούς.

«Όπως καταλαβαίνετε όσο περνούσε η ώρα αυξάνονταν οι πληροφορίες, αυξάνονταν ο αριθμός των νεκρών, μέχρι που κάποια στιγμή, τις πρώτες πρωινές ώρες, γύρισε και του είπε ότι “την πάτησα” προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει ένα τραγικό λάθος» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης.

Σε ερώτηση της Σταυρούλας Χριστοφιλέα για το αν ρώτησε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης τον συνάδελφο του σταθμάρχη για το αν υπήρχε δεύτερο άτομο στη βάρδια ο δημοσιογράφος είπε ότι η απάντηση που πήρε από τον συγκεκριμένο μάρτυρα που μίλησε off the record ήταν ότι δεν υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης και ήταν μόνος του στην υπηρεσία. Ωστόσο ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι είχε ειπωθεί ότι επειδή ήταν άπειρος ενδεχομένως άλλοι συνάδελφοί του να μπορούσαν λίγο να έχουν και αυτοί τον νου τους προκειμένου να μη γίνει κάποιο λάθος.

Διαβάστε επίσης:

Σιδηροδρομικό δυστύχημα – Τέμπη: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το «μανιτάρι» μετά την έκρηξη – Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Θρήνος στις κηδείες θυμάτων – Σε εξέλιξη η παράδοση των σορών

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ε.Κ. στην ΕΡΤ: Πώς θα εκσυγχρονιστούν τα σιδηροδρομικά δίκτυα των κρατών-μελών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος