Η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ε.Κ. στην ΕΡΤ: Πώς θα εκσυγχρονιστούν τα σιδηροδρομικά δίκτυα των κρατών-μελών

Την πρόθεσή της να επισκεφτεί σύντομα την Ελλάδα με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εξέφρασε η Καρίμα Ντελί, Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Οικολόγων, πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αποκλειστική της συνέντευξη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Η κα Ντελί ανέφερε ότι θα βρεθεί στη χώρα μας μόλις βγει το πόρισμα της Επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Στην αποκλειστική συνέντευξη στον Γιώργο Συριόπουλο, η κα Ντελί τόνισε ότι η ΕΕ έχει καθυστερήσει στην εφαρμογή του κανονισμού για τις σιδηροδρομικές μεταφορές καθώς έχει δώσει προτεραιότητα στις οδικές.

Χαρακτήρισε τους σιδηρόδρομους στην Ευρώπη ένα «συνονθύλευμα» και τόνισε την ανάγκη χάραξης ενός νέου σχεδίου για εκσυγχρονισμό σε όλα τα κράτη-μέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσεται και το ERTMS με σκοπό να ολοκληρωθεί έως το 2030.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πράσινη συμφωνία» τις προσπάθειες να καταστεί το τρένο οικολογική εναλλακτική λύση προς το αυτοκίνητο ή το αεροπλάνο για τα μεγάλα ταξίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος