Εστίαση: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Τι περιλαμβάνει το πακέτο στήριξης

Στο επίκεντρο της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για οικονομική στήριξη επχειρήσεων εστίασης και με επιδότηση κεφαλαίου κίνησης.

Οι ημερομηνές για επανεκκίνηση είναι ανοικτές, ωστόσο απαιτείται προετοιμασία ειδικά για προμήθειες. Η επιδότηση θα εξαρτηθεί από το ύψος του τζίρου και αναμένεται να αφορά επειχειρήσεις που αποδεδειγμένα ζημιώθηκαν και είναι κλειστές, αλλά κι ενδεχομένως κάποιες που παρά τις υπηρεσίες delivery ή click away δεν αύξησαν τα έσοδα.

Στις 4 ξεκίνησε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κλάδο της εστίασης με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο και ‘Ακη Σκέρτσο, τον γ.γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μετά το τέλος της σύσκεψης θα γίνουν ανακοινώσεις για την εστίαση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο επιδότησης και σε συσκευές καθαρισμού αέρα, αν και αναμένεται να επανεκκινήσουν επιχειρήσεις εστίασης, αποκλειστικά για ανοικτούς χώρους.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος