Ν. Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως 18/1

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων έως τις 18/1 ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αυτό το διάστημα παραμένει σε ισχύ η αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής συμπεριλαμβανομένης της περιποίησης νυχιών. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το υφιστάμενο ως σήμερα καθεστώς δηλαδή τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής χωρίς την παρουσία πιστών. Η ατομική λατρεία είναι δυνατή στο πλαίσιο άλλης επιτρεπόμενης μετακίνησης. Σχετικά με τις εταιρείες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό.

O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο ξεκινούν η Super League 2 και η Volley League με ειδικά μέτρα και χωρίς παρουσία κοινού.

Σχετικά με τις αφίξεις από το εξωτερικό, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form (PLF).

Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη. Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα μας πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους και να έχουν συμπληρώσει τη φόρμα PLF.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και τις 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε επίσης γνωστό ότι θα γίνονται ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν ανά βδομάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος