Προσοχή στα παράνομα κέντρα αισθητικής

Σε ποιους εμπιστεύονται γυναίκες και άνδρες την εξωτερική τους εμφάνιση; Πόσο ειδικοί είναι όσοι προβάλλονται ως τέτοιοι, υποσχόμενοι μικρά θαύματα ομορφιάς;

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, θορυβημένη από συχνά περιστατικά ανθρώπων που προσφεύγουν σε αμφιβόλου ποιότητος υπηρεσίες αισθητικής ερευνά το θέμα.

Το καλοκαίρι επιφυλάσσει όλες τις χαρές του ήλιου, της θάλασσας και του βουνού, αλλά και κινδύνους για την υγεία, που ελλοχεύουν πίσω από την ματαιοδοξία εκείνων που επιχειρούν να ξεγελάσουν τον χρόνο.

Η Εύη Δανιλούλη, επικεφαλής της ομοσπονδίας πτυχιούχων αισθητικών, εξηγεί ότι ο κύριος λόγος που αμφότερα τα φύλα επιλέγουν μη πιστοποιημένους αισθητικούς είναι οικονομικός. Πουλούν φτηνά. Λόγω τιμής καταφεύγουν σε υπηρεσίες επιτηδείων. Διαρκώς καταγράφονται φαινόμενα από χώρους, που δεν εγγυώνται ασφάλεια προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε έναν εγκεκριμένο χώρο είναι ασφαλή και η καθαριότητα εγγυάται την υγεία του πελάτου. Το θέμα της πιστοποίησης εγγυάται από το σήμα νομιμότητας που υποχρεωτικά υπάρχουν σε κάθε χώρο παροχής υπηρεσιών.

Χωρίς τα τυπικά προσόντα και χωρίς ειδίκευση στον τομέα της περιποίησης προσώπου και σώματος, πλήθος τυχοδιωκτών εκμεταλλεύεται την άγνοια και διαφημίζει φτηνές λύσεις, που μπορεί να καταλήξουν σε τραυματική εμπειρία για τους αποδέκτες των υπηρεσιών τους.

Προσοχή στα παράνομα κέντρα αισθητικής

«Ένα υγειές δέρμα είναι ένδειξη γενικότερα καλής υγείας και δεν είναι υπόθεση λίγων ημερών, αλλά μια συνεχής φροντίδα», σημειώνει η κ. Δανιλούλη.

Η βασική υγιεινή ήταν το θεμέλιο των μυστικών ομορφιάς στον αρχαίο κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που κατασκεύασαν λουτρά. Τα υδραγωγεία και τα αποχετευτικά τους συστήματα από μολύβδινους σωλήνες επέτρεψαν την άντληση νερού σε κοινόχρηστα λουτρά που χρησιμοποιούνταν τόσο από κάθε πολίτη. Οι Πτολεμαίοι εισήγαγαν την χρήση της μπανιέρας στην Αίγυπτο, και έμειναν στην ιστορία με την Κλεοπάτρα, που βυθιζόταν σε γάλα γαϊδούρας. Από την αρχαία Αίγυπτο με την χρήση λουτρών γάλακτος, την προσθήκη αλάτων της Νεκράς Θάλασσας στα λουτρά, για την περιποίηση του δέρματος, την χρήση σκουριάς ή μείγματος ζάχαρης και λεμονιού για την αποτρίχωση, έως τις 700 μαγικές φόρμουλες ομορφιάς και θεραπείες, που περιείχε ο ιατρικός πάπυρος Ebers του 1500 π.Χ., ο καλλωπισμός είχε σημαντική αξία διαχρονικά. Κάθε εποχή είχε τα δικά της καλλυντικά στυλ.

Προσοχή στα παράνομα κέντρα αισθητικής

Στην αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ΄ ο επικίνδυνος υδράργυρος χρησιμοποιείτο για την παρασκευή λευκαντικής κρέμας, ενώ στην αρχαία Ελλάδα τα χρώματα στο μακιγιάζ έπαιζαν σημαντικό ρόλο, στην εμφάνιση. Η κόκκινη βαφή κοχίνης απαιτούσε χιλιάδες έντομα για την παραγωγή της, και κατέκτησε την Ευρώπη του 18ου αιώνα. Μέχρι πρόσφατα η βαφή πουλιόταν σε ειδικές αγορές. Αλοιφές, χρώματα, τεχνικές και σκευάσματα στην υπηρεσία της ομορφιάς, όπου επενδύει η ψευδαίσθηση του αιώνιου και άφθαρτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος