«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3

Το εξαιρετικό κοινωνικό δράμα, «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» (Cairo 678), παραγωγής Αιγύπτου 2010, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:30.

«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3Υπόθεση: Η ταινία εξιστορεί μια σκληρή πλευρά της Αιγύπτου που δεν είναι ευδιάκριτη στους περαστικούς επισκέπτες. Πρόκειται για την πραγματικότητα τριών γυναικών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο, οι οποίες ενώνονται, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά.

«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3Η Φεϊζά, λόγω των οικονομικών της δυσκολιών, αναγκάζεται να παίρνει καθημερινά το λεωφορείο, όπου γίνεται θύμα των βλέψεων και των… μακριών χεριών πολλών ανδρών. Η Σεμπά, πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, ύστερα από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τον οποίο παρακολούθησε με το σύζυγό της, απομακρύνεται βίαια από το πλήθος και πέφτει θύμα άγριας επίθεσης ομάδας νέων ανδρών, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Αποφασίζει να ξεκινήσει σεμινάρια αυτοάμυνας, δίνοντας διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους. Τέλος, η Νέλι, ερασιτέχνις κωμικός, ύστερα από μία επίθεση στο δρόμο, αποφασίζει να καταθέσει μήνυση εναντίον του θύτη της, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της. Είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο, η οποία θα κινηθεί δικαστικά για τη βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε. Η Φεϊζά αποφασίζει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και όταν οι άντρες επιχειρούν να την παρενοχλήσουν μέσα στο λεωφορείο, αυτή τους τραυματίζει με μαχαίρι στα σεξουαλικά τους όργανα. Αυτή της η ενέργεια την ενώνει με τις άλλες δύο πρωταγωνίστριες, οι οποίες την εξιδανικεύουν, ενώ ο Έσαμ, o ανακριτής της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση, φτάνει στα ίχνη τους… Διάρκεια: 100΄

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία του Μοχάμεντ Ντιάμπ, που βραβεύτηκε σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, καταγγέλλει την κοινωνική υποκρισία, αλλά και τους νόμους της σιωπής μέσα στην ίδια την οικογένεια στη σύγχρονη Αίγυπτο.

 Σκηνοθεσία-σενάριο: Μοχάμεντ Ντιάμπ

Φωτογραφία: Αχμέντ Γκαμπρ

Μοντάζ: Αμρ Σαλάχ Ελ Ντιν

Μουσική: Χανί Αντέλ

Παίζουν: Νέλι Καρίμ, Μπούσρα, Ναχέντ Ελ Σεμπάι, Μπασέμ Σαμρά, Ματζέντ Ελ Κεντουάνι, Ομάρ Ελ Σαΐντ

«Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3 «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3 «Οι γυναίκες του λεωφορείου 678» στην ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος