Βόλος: Εξωτερικός απινιδωτής λειτουργεί στο Βόλο

Ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, εγκαταστάθηκε από χθες (5-11-2015), στο κέντρο του Βόλου,  έξω από το κατάστημα του αντιπροέδρου της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Βασίλη Ηλιόπουλου, στην οδό Δημητριάδος 174 με Κουμουνδούρου, Πρόκειται για δωρεά της οικογένειας του αδικοχαμένου 30χρονου αυτοδύτη Ορέστη Λουκιπούδη, που ανασύρθηκε νεκρός από το βυθό στη θαλάσσια περιοχή του Λεφόκαστρου στο Πήλιο στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο αυτόματος αυτός απινιδωτής  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα που πιθανώς θα τον χρειαστεί, καθώς η χρήση του είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν μάλιστα, εικονογραφημένες οδηγίες στο κυτίο που βρίσκεται. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και να επιτύχει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Ηλιόπουλος, είναι κρίμα, άνθρωποι να πεθαίνουν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί αν χρησιμοποιούσαν έναν απινιδωτή που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην Ευρώπη, το ποσοστό επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή ανέρχεται σε 35 – 45%, στην Ελλάδα είναι μόλις 2%. Πρόσθεσε ακόμη, πως παντού στην Ευρώπη, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 170 άτομα, όπως γήπεδα, γυμναστήρια ή δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχει τοποθετημένος ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Όσον αφορά στην Μαγνησία, πέραν του Νοσοκομείου, του ΙΚΑ και γενικά, των χώρων παροχής υγείας, δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, κανείς αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να τοποθετηθεί και στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Σε σχέση με το μηχάνημα που τοποθετήθηκε έξω από το κατάστημά του δε, υπάρχει ένας προβληματισμός από το γεγονός ότι είναι διαθέσιμο προς χρήση, μόνο τις ημέρες και ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Ωστόσο – όπως είπε – δεδομένου ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο αυτή την στιγμή, καλύτερα να υπάρχει ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, έστω και για κάποιες ώρες από το να μην υπάρχει καθόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος