«Τούμπα στα πλακάκια» παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Δέσποινας Σιμάκη

Την Παρασκευή 27 Μαΐου στην Αθήνα, στο καφέ «Κήπος του Μουσείου» στις 7.30μμ θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων της Δέσποινας Σιμάκη «Τούμπα στα πλακάκια», από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.

Στη σχετική ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, αναφέρεται πως: «Ανάµεσα στα σπίτια τα συνήθη υπάρχουν και κάποια αλλιώτικα. Τα αποκαλούµε σπίτια φιλοξενίας παιδιών. Περνώντας, στρέφουµε το βλέµµα, πότε µε απορία, πότε µε θλίψη, αγνοώντας πως εδώ υπάρχει ένα µεγάλο στοίχηµα: να αγαπηθούν αληθινά οι άνθρωποι, δίχως της συγγένειας το σκοινί, δίχως της υποχρέωσης.

Τα διηγήµατα αυτής της συλλογής δεν ψάχνουν τις αιτίες, δεν καταδικάζουν κανέναν. Φωτίζουν µια πλευρά της πραγµατικότητας που µοιάζει αβάσταχτη και την αποφεύγουµε. Μιλούν για τον τρόπο που συναντιέται ένας άνθρωπος µε ό,τι τον γαληνεύει κι ό,τι τον συνταράζει. Τα παιδιά µε τα παραµύθια της παιδαγωγού, η ναρκοµανής µητέρα µε την παιδαγωγό της κόρης, η µάνα µε το µωρό που δεν γέννησε, ο γείτονας µε το δάκρυ του, ο δάσκαλος µε την καλοσύνη του, ο µετανάστης µε το µεγαλείο της δύναµής του.

Θα πονέσουν λίγο, ίσα ίσα για να µπορούµε να ξαναµπούµε στα δικά µας σπίτια µε τη διάθεση να τα γιάνουµε όλα. Λίγο θα πονέσουν, όσο µια τούµπα στα πλακάκια της αυλής».«Τούμπα στα πλακάκια» παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Δέσποινας ΣιμάκηΗ ∆έσποινα Σιµάκη γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Ικαρία. Σπούδασε Φιλοσοφία και εργάστηκε στο Χαµόγελο του Παιδιού και στη Μέση Εκπαίδευση. Έχει συγγράψει τον θεατρικό µονόλογο Περί φωτός, που ανέβηκε στο Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι και στο Θέατρο Πέτρας, και ασχολήθηκε επί σειρά ετών µε τη στιχουργική τέχνη. Έχουν εκδοθεί η ποιητική της συλλογή Σώµατα δίχως χρόνο, από τις εκδόσεις Φίλντισι και το παραµύθι Ο Ίκαρος και η δική του πατρίδα, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. ∆ύο παραµύθια της έχουν συµπεριληφθεί στη συλλογική έκδοση Κυρασολένη των εκδόσεων Νότιος Άνεµος ενώ κείµενά της για τη λαογραφική κυρίως παράδοση του ιδιαίτερου τόπου καταγωγής της συµπεριλαµβάνονται σε τρεις τόµους των εκδόσεων Ελεύθερες Πτήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος