Open Your Mind Labs 2022: Εργαστήρια για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα

Array

Σε ένα εξωτερικό περιβάλλον φυσικό και ήρεμο (Casa Lucia Corfu) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο των επιτυχημένων και καθιερωμένων από το 2017 κατασκηνώσεων ρητορικής και δημοκρατικής παιδείας το OPEN YOUR MIND CAMP 2022 για παιδιά (και γονείς μαζί με παιδιά), για γονείς και για εκπαιδευτικούς.

Η συνδιοργάνωση αυτή της Ακαδημίας Άνοιξης και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΕΚΠΑ) και της European Democratic Education Community-Greece, αποβλέπει στην αξιοποίηση εργαλείων ευέλικτης μάθησης και στη διάχυση βιωματικών τρόπων προσέγγισης της γνώσης. Με όχημα το θέατρο, τον χορό, τον κινηματογράφο, τη ρητορική, τη δημιουργική γραφή, την αφήγηση και άλλες τέχνες, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα εξερευνήσουν ποικίλους τρόπους καλλιέργειας των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της δημιουργικής σκέψης και φαντασίας και της συνείδησης ενεργού πολίτη. Πρωτίστως θα εξοικειωθούν με ένα δημοκρατικό περιβάλλον μάθησης που προωθεί τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό.

Open Your Mind Labs 2022: Εργαστήρια για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 18 Ιουλίου και ώρες 09.00 – 14.30 στην ελληνική γλώσσα με δυνατότητα παράλληλης μετάφρασης στα Αγγλικά.

Ελάχιστος αριθμός ατόμων για την υλοποίηση κάθε εργαστηρίου είναι τα 6 άτομα. Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια είναι 80 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μίας ημέρας (20 ευρώ) ή και μεμονωμένων εργαστηρίων (10 ευρώ/εργαστήριο). Εγγραφές έως 25/6/22 εδώ.

Open Your Mind Labs 2022: Εργαστήρια για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στην Κέρκυρα

Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 2 ομάδες:

  1. Ομάδα Δημιουργικής Διαπαιδαγώγησης  – “Learn2Fly Lab”

Η ομάδα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες αμιγείς παιδιών δημοτικού ή γονέων αλλά και σε ομάδες συνδυαστικές (παιδιών και γονέων μαζί). Τα παιδιά μέσα από ψυχαγωγικά βιωματικά εργαστήρια θα συνδυάσουν το παιχνίδι με ενδιαφέροντα αντικείμενα που πιθανόν να μην γνωρίζουν, ενώ οι γονείς, λαμβάνοντας και εκείνοι μέρος και σε ξεχωριστά και σε κοινά εργαστήρια θα αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών σε θέματα επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και θα έρθουν σε επαφή με ποικίλες ιδέες για μια δημιουργική καθημερινότητα.

2. Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Βιωματική Εκπαίδευση – “Learning by  Experience  Lab”:

Στην παρούσα ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων. Θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια που θα τους προσφέρουν ποικίλες ιδέες εφαρμογής στο αναλυτικό πρόγραμμα. Ο απώτερος στόχος είναι αφενός ο εμπλουτισμός της καθημερινής διδακτικής πράξης με βιωματικούς τρόπους μάθησης και αφετέρου η προσωπική ενδυνάμωση στο πλαίσιο της μαθητοκεντρικής διδασκαλίας.

Πέραν των εργαστηρίων που περιγράφονται παρακάτω και τα οποία θα υλοποιούνται 3 ώρες καθημερινά, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία, να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν όποια εργαστήρια επιθυμούν από την κατασκήνωση των εφήβων στη Δασιά και, εάν το επιθυμούν, να σχεδιάσουν και να εμψυχώσουν μια δραστηριότητα της επιλογής τους. Θα δοθεί αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης διάρκειας 20 ωρών.

Τα εργαστήρια αναλυτικά εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Άνοιξης.


Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος