Ο Καραγκιόζης δίπλα στους πυρόπληκτους της Ηλείας

Οι πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, θα είναι από την προσεχή Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και για δύο ημέρες, ο δεύτερος σταθμός – μετά τη Βόρεια Εύβοια – του «οδοιπορικού» που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με στόχο την έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης του στους πολίτες οι οποίοι χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην Ηλεία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν παραστάσεις Θεάτρου Σκιών. Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό θα δοθούν επίσης στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις δώρα, τα οποία επιμελήθηκε το Εικαστικό του Εργαστήρι καθώς και ειδικές συνθέσεις από χαρτόνι, με τις οποίες θα ενώσουν τα διάφορα κομμάτια και θα κατασκευάσουν φιγούρες του Θεάτρου Σκιών.

Ο Καραγκιόζης δίπλα στους πυρόπληκτους της ΗλείαςΟ Πολιτιστικός Οργανισμός στέκεται δίπλα στους πυρόπληκτους καθώς όπως τονίζεται και σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου: «Στις δύσκολες στιγμές, με πρόσφατο παράδειγμα την πανδημία, αποδείχθηκε πως η τέχνη συμβάλλει στο να κρατηθεί ψηλά το ηθικό της κοινωνίας, καταγγέλλοντας την πολιτική αναλγησία, και προβάλλοντας την πίστη στο λαό που μάχεται να σώσει τη ζωή και την περιουσία του. Στον αγώνα αυτό που δίνει σήμερα ο λαός, διεκδικώντας από το κράτος μια σύγχρονη αντιπυρική προστασία και πρόληψη, διεκδικώντας να μπει σε προτεραιότητα η ζωή του κι η περιουσία του, δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και για αυτό με όσες δυνατότητες και δυνάμεις έχουμε, θα τον υποστηρίξουμε».

Στις παραστάσεις που θα δοθούν στις πληγείσες περιοχές της Ηλεία, συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι πατρινοί καλλιτέχνες του Θεάτρου Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης και Χρήστος Πατρινός. Την πρώτη ημέρα των παραστάσεων ο Χρήστος Πατρινός θα παρουσιάσει τον «Καραγκιόζη κορονοεμβολιαστή» και τη δεύτερη ημέρα ο Χρήστος Καλπουζάνης την παράσταση «Η νεράϊδα της φύσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος