Πρεμιέρα της «Αυτοκρατορίας του φωτός» στο φεστιβάλ του Λονδίνου

Array

Ο πολυβραβευμένος βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες που μας χάρισε ταινίες όπως το πολυβραβευμένο «1917», «Ο Δρόμος της Απώλειας», «Ο Δρόμος της Επανάστασης» και «Skyfall» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος τη νέα του ταινία, και συγκεκριμένα στο 66ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Στην πρεμιέρα εκτός από τον σκηνοθέτη Sam Mendes θα παρευρεθούν και η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου και βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman, ο Micheal Ward, ο Colin Firth, ο Toby Jones, η Tanya Moodie, ο Tom Brooke και η Crystal Clarke.

Πρεμιέρα της «Αυτοκρατορίας του φωτός» στο φεστιβάλ του Λονδίνου

Η υπόθεση της «Αυτοκρατορίας του Φωτός» μας οδηγεί σε μια αγγλική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Εκεί ξεδιπλώνεται μια ισχυρή και οδυνηρή ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη μαγεία του κινηματογράφου. Για πρώτη φορά σε αυτή την ταινία, ο Sam Mendes είναι ο αποκλειστικός σεναριογράφος. Παραγωγός εταιρία είναι η Searchlight Pictures, μέλος της αυτοκρατορίας της Disney. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 9 Δεκεμβρίου και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Ιανουαρίου. Για την Ελλάδα δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία εξόδου.

Η Tricia Tuttle, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του BFI London Film Festival, δήλωσε: «Όταν διάβασα ότι η ιστορία στο νέο έργο του Sam Mendes επικεντρώθηκε σε έναν κινηματογράφο, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για τη δυνατότητα να μπορέσω να τοην παρουσιάσω στο BFI London Film Festival. Ο Μέντες είναι ένας αριστοτεχνικός αφηγητής και σε αυτή την ταινία αποτυπώνει έντονα το κλίμα της νότιας ακτής της Αγγλίας, τη δεκαετία του 1980. «Η αυτοκρατορία του φωτός» διερευνά τη σημασία της κοινότητας αλλά και τη δύναμη της αφήγησης και των ταινιών· πιό συγκεκριμένα καταπιάνεται με τη συγκίνηση της παρακολούθησης μιας ταινίας σε ένα σκοτεινό κινηματογράφο και τις οπτικές απολαύσεις. Και αυτά είναι θέματα που ταιριάζουν στο BFI. Το σύνολο των συνεργατών του είναι πραγματικά εξαιρετικό, με την Olivia Colman και τον Micheal Ward να προσφέρουν εκπληκτικές ερμηνείες. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Empire of Light» στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου».

Ο Sam Mendes είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους στον κόσμο σκηνοθέτες του κινηματογράφου και του θεάτρου, επιτυγχάνοντας τεράστιας αποδοχής από τους κριτικούς αλλά και το κοινό σε όλη την 30χρονη καριέρα του. Έχει σκηνοθετήσει και παράξει πολυβραβευμένες παραγωγές για τη σκηνή και την οθόνη. Το φεστιβάλ τον είχε υποδεχτεί και στην του ταινία το 1999, το πολυβραβευμένο «American Beauty».

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ -και παγκόσμια πρεμιέρα- θα είναι η musical απόδοση του Mathilda και ταινία λήξης το δεύτερο μέρος της ταινίας «Στα Μαχαίρια» που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τη Naya Posotidou για τη συνεργασία στο πλαίσιο του BFI.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος