Φίλοι και συνεργάτες θυμούνται στιγμές ζωής με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Τόλης Βοσκόπουλος,, κυριολεκτικά ανεπανάληπτος, μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των ανθρώπων που τον λάτρεψαν, τους φίλους και τους συνεργάτες που στάθηκαν δίπλα του και μιλούν γι αυτόν με καλοσύνη, αγάπη και νοσταλγία.

“Θα μείνει για όλους μας ανεπανάληπτος ο Τόλης” λέει εμφανώς συγκινημένη η ηθοποιός και αγαπημένη φίλη του “πρίγκιπα”, Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Με νοσταλγία αναπολούν στιγμές από την συνεργασία τους με τον Τόλη Βοσκόπουλο η Μαρία Ιωαννίδου και ο Γιάννης Βογιατζής. “Πενθώ σα να είναι συγγενής μου” λέει χαρακτηριστικά η αγαπημένη ηθοποιός. “Δεν περίμενε κανείς ότι ο Τόλης θα έφευγε τόσο ξαφνικά από τη ζώή” λέει συγκλονισμένος ο γνωστός τραγουδιστής.

Διαβάστε ακόμα: Η απώλεια του «πρίγκιπα» βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο

Για τον χαρακτήρα και τις ευαισθησίες του Τόλη μίλησε ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του.

Τις κινηματογραφηκές στιγμές που μοιράστηκαν αλλά και για την ποιότητα του χαρακτήρα του μίλησαν η Ελένη Ανουσάκη και ο Γιώργος Πάντζας.

Διαβάστε ακόμα: Αφιέρωμα στον “Πρίγκιπα”, Τόλη Βοσκόπουλο που έφυγε από τη ζωή

“Ο Τόλης ήταν είδωλο” λέει ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις”. “Με τα τραγούδια του μεγάλωσα, αυτόν είχα σαν πρώτυπο” σχολιάζει ο Λευτέρης Πανταζής.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» το 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων. Μάλιστα κάποιοι νεαροί τραγουδιστές τρόχιζαν τους μπροστινούς κόπτες των δοντιών προκειμένου να μοιάσουν στον Βοσκόπουλο (λόγω της χαρακτηριστικής οδοντοστοιχίας του καλλιτέχνη).

Πλούσιο ήταν και το έργο του ως συνθέτη. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι η Δούκισσα, η Μαρινέλλα, ο Στράτος Διονυσίου, ο Αντώνης Ρέμος κ.ά. Το 1971 έγραψε τη σύνθεση του τραγουδιού «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά» το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε στο ίδιο φεστιβάλ την επόμενη χρονιά ο ίδιος, τραγουδώντας το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», τραγούδι που όπως είχε ειπωθεί τότε το έγραψε για τη Ζωή Λάσκαρη. To 1976, ο Τ. Βοσκόπουλος έγραψε για τον Στράτο Διονυσίου το «Αποκοιμήθηκα» το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία και το τραγούδησε και ο ίδιος ο Βοσκόπουλος σε δίσκο του το 1985.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κάνει τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1960 – 1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973 – 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990 – 1996). Με την πρώην βουλευτή και υφυπουργό και νυν πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, παντρεύτηκαν το 1996 στην Κέρκυρα. Απέκτησαν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος