Τόλης Βοσκόπουλος: Η απώλεια του «πρίγκηπα» βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο (video)

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή αλλά άνθρωποι σαν κι αυτόν δεν χάνονται –μένουν τα τραγούδια τους και βέβαια οι αναμνήσεις όλων όσων τον γνώρισαν,  δούλεψαν μαζί του, τον αγάπησαν όπως λίγους καλλιτέχνες.
Δεν ήταν αναμενόμενη η λαμπρή πορεία του. Μοναχογιός  εμπορομανάβη με 11 κόρες από την Κοκκινιά, ο Τόλης δούλευε χαμαλάκι  δίπλα στον πατέρα του. Άλλος ήταν ο δρόμος του, όμως.  Το 1958-9 κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο θέατρο, στον θίασο του Δημήτρη Μυράτ και στη συνέχεια παίζει μικρούς ρόλους δίπλα σε δημοφιλείς πρωταγωνιστές. Ο γάμος με την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού από το 1960 έως το 1965 τον βοήθησε να ενταχθεί στο κόσμο της σκηνής.

Ωστόσο στη μουσική και στο τραγούδι έμελλε να βρει το δρόμο που θα τον οδηγήσει στην κορυφή. Το 1968 η «Αγωνία» του Γιώργου Ζαμπέτα γίνεται η πρώτη μεγάλη επιτυχία του –ο δίσκος πούλησε 300.000 αντίτυπα. Από κει και μετά οι χρυσοί δίσκοι ακολουθούσαν ο ένας τον άλλον και ο Τόλης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της εποχής. Έπαιζε όμως και μπουζούκι κι έγραφε και ο ίδιος τραγούδια, όπως το Αδέλφια μου Αλήτες Πουλιά και το Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά.  Το 1970 γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με το μιούζικαλ του Δαλιανίδη «Μαριχουάνα Στοπ» και τα τραγούδια του Πλέσσα, ενώ ο έρωτας του με την Ζωή Λάσκαρη θα απογειώσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ακολούθησαν πολλοί χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι καθώς σημαντικοί συνθέτες του έγραψαν πολλά όμορφα τραγούδια.

Πράγματι το στυλ του στα κέντρα που τραγουδούσε ήταν  μοναδικό, το στήσιμο, τα καλοραμμένα ρούχα, η ευγένειά του, πάντα κύριος, εξηγούν γιατί οι αμέτρητοι πιστοί θαυμαστές του, απ’ όλες τις κοινωνικές τάξεις,  τον αποκαλούσαν πρίγκηπα και άρχοντα.

Ήταν όμως και καλός άνθρωπος, είχε βοηθήσει πολύ κόσμο – και συναδέλφους του, όπως τον Στράτο Διονύσιου σε μια δύσκολη στιγμή του οποίου, το 1977, του έδωσε ένα τραγούδι που είχε γράψει ο ίδιος, κι έγινε μεγάλο σουξέ, το «Αποκοιμήθηκα».
Με αρκετούς παθιασμένους έρωτες και 4 γάμους, με μεγάλες επιτυχίες, πολλά χρήματα αλλά και αρκετές δύσκολες στιγμές, ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε μια ζωή γεμάτη, μυθιστορηματική, που θα την ζήλευαν πολλοί.

Το νησί των Φαιάκων, τόπος καταγωγής της Άντζελας Γκερέκου, έγινε η δεύτερη πατρίδα του Τόλη Βοσκόπουλου. Το λημέρι του, που τόσο αγάπησε…

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αγάπησε έμπρακτα την Κέρκυρα, τραγουδώντας πολλές φορές αφιλοκερδώς για δομές του νησιού που είχαν ανάγκη, όπως σε μία από τις τρεις αποχαιρετιστήριες συναυλίες του, το 2018.

Στα 81 του ο Τόλης που χάσαμε δεν διέφερε πολύ από τον όμορφο άνδρα με τα υπέροχα γαλανά μάτια, την θαυμάσια φωνή, το πάθος και την ευγένεια που είχε νέος. Κι έτσι θα τον θυμόμαστε κάθε φορά που θα ακούμε τα   γεμάτα συναίσθημα τραγούδια του.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος