Αφιέρωμα στον “Πρίγκιπα”, Τόλη Βοσκόπουλο που έφυγε από τη ζωή

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό τραγούδι με την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου, που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή.

Ο “Πρίγκιπας” όπως τον αποκαλούσαν οι φανατικοί θαυμαστές του βρισκόταν στην κορυφή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για δεκαετίες, όμως η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Άγωνία» το 1968 σε σύνθεση του Γιώργου Ζαμπέτα που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα νούμερο που θεωρούνταν άπιαστο για εκείνη την εποχή.

Πολλά τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες και σφράγισαν μια εποχή, όπως: «Αναμνήσεις», «Περασμένες μου αγάπες», «Ανεπανάληπτος», «Αγωνία» και «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά».

Το Ertnews.gr θυμάται και τιμά τον σπουδαίο καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών με την εκπομπή της ΕΡΤ “Στα Τραγούδια Λέμε ΝΑΙ!” με τους Ναταλία Δραγούμη και Μιχάλη Μαρίνο.

Ο Γιώργος Γερολυμάτος, ο Κώστας Καραφώτης, η Αποστολία Ζώη, ο Άκης Δείξιμος, ο Νίκος Δουλάμης, η Χριστίνα Ράλλη και ο Γιάννης Ξανθόπουλος, ανέλαβαν τα μικρόφωνα και μας χάρισαν αξέχαστες επιτυχίες του Τόλη, ενώ οι …παλαιότεροι μοιράστηκαν μαζί μας προσωπικές ιστορίες από τη συνεργασία τους μαζί του.

Φυσικά, για τον Τόλη Βοσκόπουλο μας μίλησε κι ο Γιώργος Κατσαρός, πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του από τη δεκαετία του εβδομήντα.

Πολύ ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς η παρουσία του Θανάση Πολυκανδριώτη με το μπουζούκι του, ο οποίος μας θύμισε υπέροχες επιτυχίες από την πολυετή συνεργασία τους.

Στην ίδια ατμόσφαιρα και ο Μανώλης Καραντίνης, από τη νεότερη γενιά σολίστ του μπουζουκιού και μόνιμος συνεργάτης του τραγουδιστή, ο οποίος τόνισε πόσο θαύμαζε τον Τόλη Βοσκόπουλο από τα παιδικά του χρόνια και πως οι ταινίες του ήταν η αφορμή για να μάθει μπουζούκι!

Στο πλατώ μας κι η Μαρία Ιωαννίδου, μας συγκίνησε και συγκινήθηκε με τις ιστορίες από την εποχή του «Μαριχουάνα stop!», ενώ ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης σηματοδότησε την αναβίωση της παράστασης και τη θεατρική επάνοδό του σπουδαίου ερμηνευτή.

Ακόμη μαζί μας και οι ηθοποιοί Ρένος Χαραλαμπίδης, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Σόλων Τσούνης, Χρήστος Τριπόδης, Μαρία Εγγλεζάκη, Δήμητρα Λημνιού και Μαρίτα Τζατζαδάκη-Ασπιώτη.

Για τον μοναδικό Τόλη Βοσκόπουλο μας μίλησε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, από τη νεότερη γενιά καλλιτεχνών, που θαυμάζει και «μελετάει» τον συγκλονιστικό αυτό ερμηνευτή.

Δείτε το αφιέρωμα για τον σπουδαίο καλλιτέχνη στο ERTFLIX

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος