«Από ήλιο σε ήλιο – Ανέσπερος»: To βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου εμπνευσμένο από την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου»

Η ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γέννησε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έναν μεγάλο αγώνα, έναν έρωτα και τον τόπο που έθρεψε θεούς και ήρωες. Τίτλος του «Από ήλιο σε ήλιο» από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 8.30μμ στην Αθήνα στο IANOS Café (Σταδίου 24). Πρόκειται για την ολοκλήρωση της διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου για την ιστορική απεργία της Σερίφου.

Με τη Μαίρη Κόντζογλου συνομιλεί ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Διονύσης Μαρίνος.

Η Μαίρη Κόντζογλου θα μιλήσει για το σύμπαν της νέας διλογίας της, τους ήρωες, τον τόπο και το ιστορικό σκηνικό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γίνεται μια συγκλονιστική ιστορία για έναν έρωτα, έναν αγώνα και έναν τόπο που γέννησε θεούς και ήρωες.

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, µε αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Το μέλι το θαλασσινό (2008), Περπάτα µε τον άγγελό σου (2009), την τριλογία Οι μεσημβρινοί της ζωής (2011), την τριλογία Τα Παλιά Ασήμια (2014), Οι Μαγεμένες (2017), τη διλογία Σκουριά και χρυσάφι (2020), τη συλλογή διηγημάτων Ώρες κοινής ανησυχίας (2021), καθώς και το βιβλιοφιλικό feelgood μυθιστόρημα Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο (2022).

«Από ήλιο σε ήλιο – Ανέσπερος»: To βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου εμπνευσμένο από την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου»

Αρχές του 20ού αιώνα. Στην Ευρώπη οι νέοι σκοτώνονται στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και στη Σέριφο στις σκοτεινές γαλαρίες των μεταλλείων.

Στις παράπλευρες απώλειες υπολογίζεται και η νεαρή σύζυγος του πανίσχυρου πια Γκρόμαν, η Ανδρομέδα, που βουλιάζει στη θλίψη και αρνείται την πραγματικότητα. Ένα τραγικό γεγονός θα τη βγάλει από τον συναισθηματικό της λήθαργο, θα την αφυπνίσει σαν άνθρωπο και θα την κάνει να απαιτήσει τη ζωή της πίσω.

Στο μεταξύ οι εργάτες των μεταλλείων, υπό την καθοδήγηση του Σπέρα και του Περσέα, όταν η κατάσταση στα μεταλλεία φτάσει στο απροχώρητο, θα κηρύξουν απεργία διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Θα χυθεί αίμα, θα χαθούν ζωές αλλά εκείνοι θα είναι ανυποχώρητοι μέχρι την τελική λύση.

Και οι ήρωες αυτής της ιστορίας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αγάπη και τη δικαιοσύνη από ήλιο σε ήλιο.

Info
Μαίρη Κόντζογλου
Από ήλιο σε ήλιο:
Ανέσπερος
Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία
Σειρά: Από ήλιο σε ήλιο
(ISBN: 978-618-03-3927-7, Εξώφυλλο: Μαλακό,
Σχήμα: 14 x 20,5, Σελίδες: 488, Τιμή: 18,80 €)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος