«Στο χορό» των επιτοκίων η παγκόσμια Οικονομία – Οι ειδικοί εξηγούν (video)

Array

Στη σκιά μιας εκ των επιθετικότερων αυξήσεις επιτοκίων στη ιστορία των Κεντρικών Τραπεζών, κινούνται σήμερα οι αγορές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανέβασε το κόστος δανεισμού από το 2,5% στο 3,25%, εντείνοντας τις προσπάθειες αναχαίτισης του πληθωρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο αυτό της συγκράτησης των πληθωριστικών πιέσεων και του περιορισμού των επιπτώσεων από το υψηλό ενεργειακό κόστος η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πλέγμα επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου με τις τελικές τιμές να διαμορφώνονται στο εύρος των 14-16 λεπτά από κιλοβατώρα ή των 23-25 λεπτών αν συνυπολογιστούν όλες οι χρεώσεις που επιβάλλονται στην τιμή του ρεύματος.

Με την ανακοίνωση των τιμολογίων ρεύματος αλλά και την οριστικοποίηση της επιδοματικής πολιτικής για ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο, οριστικοποιείται η εικόνα του κόστους της θέρμανσης τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες της χειμερινής σεζόν.

Ρυθμίσεις που ταιριάζουν στο οικονομικό προφίλ των οφειλετών δίνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός, εξασφαλίζοντας και σημαντικό κούρεμα οφειλών υποστηρίζει η Μαριαλένα Αθανασοπούλου, ειδική γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μιλά για όλες τις παραμέτρους του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος