Στη Σιγκαπούρη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Μάιο του 2021

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα διεξαχθεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο του 2021 και όχι στο Νταβός της Ελβετίας ως συνήθως, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του, επικαλούμενοι την υγειονομική κατάσταση. Όπως ανέφεραν, η Σιγκαπούρη φαίνεται πως είναι «η καλύτερη περιοχή» για να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Με την πανδημία Covid-19, οι διοργανωτές του φόρουμ, όπου συναντώνται συνήθως σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός, είχαν ήδη μεταθέσει την ημερομηνία, στις 13 έως 16 Μαΐου κι όχι τον Ιανουάριο, ως είθισται, αλλά και τον τόπο διεξαγωγής του, στις όχθες της λίμνης Λουκέρνης.

Τελικά, αποφάσισαν να οργανώσουν το φόρουμ σε άλλη χώρα για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Το 2002 το φόρουμ είχε διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν οι προκλήσεις της ανάκαμψης μετά το οικονομικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, επισημαίνουν οι διοργανωτές της σε δελτίο Τύπου.

«Μια παγκόσμια σύνοδος υπευθύνων λήψης αποφάσεων είναι κρίσιμης σημασίας για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να ανακάμψουμε μαζί», τόνισε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οι διοργανωτές της σημαντικής αυτής εκδήλωσης διαβεβαιώνουν ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα επιστρέψει στο Νταβός το 2022.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ –  ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος