Μείωση 25% στις τιμές λιανικής του ρεύματος τον Οκτώβριο – Οι ειδικοί της Οικονομίας εξηγούν (video)

Array

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο, που ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα.

Η εικόνα συμπληρώθηκε με τις ανακοινώσεις πριν από λίγο της νέας επιδοματικής πολιτικής που εξασφαλίζει τελικές χρεώσεις της τάξεως των 13-15 λεπτών ανά κιλοβατώρα για την μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Οι ειδικοί της Οικονομίας εξηγούν στο ειδικό ένθετο της ΕΡΤNEWS.

  • Την ίδια ώρα οι κεντρικές τράπεζες βρίσκονται σε θέση μάχης για την αναχαίτιση του πληθωρισμού με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ανοίγει έναν νέο κύκλο αύξησης επιτοκίων. Μεγαλώνει όμως και την αγωνία για το ενδεχόμενο οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη να επιστρέψουν στην ύφεση.
  • Τέλος εποχής για τα σταθερά τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα διαπιστώνει η VaasaETT συμβουλευτική εταιρεία για θέματα ενέργειας, η οποία διενεργεί σε μηνιαία βάση έρευνα που υπολογίζει τη μέση τιμή ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου των οικιακών τιμολογίων σε 33 Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρεται η Ραφαήλα Γρηγορίου – Project Manager HEPI, επικεφαλής ελληνικού γραφείου VaasaETT.
  • Εμπλουτίζονται τα οικονομικά κίνητρα στους πολίτες για να βοηθήσουν στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής. Μετά τις εκπτώσεις φόρου για όσους πληρώνουν με κάρτα τις συναλλαγές με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ενεργοποιούνται και οι αποζημιώσεις για όσους καταγγείλουν μέσω του κινητού τους την έκδοση πλαστών αποδείξεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος