Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ: Στόχος έως το 2030 να αναβαθμίσουμε ενεργειακά 600.000 κατοικίες (video)

Βάλαμε μια σειρά από κριτήρια όπως το ενεργειακό κόστος και κοινωνικά κριτήρια και ξεχωριστή κατηγορία για τα αδύναμα και ευάλωτα νοικοκυριά με 85% επιδότηση και του υπόλοιπο 15% δάνειο με την εγγύηση του κράτους είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει 5ψήφιος αριθμός και πλατφόρμα ενεργειακής αλληλεγγύης έκτακτης ανάγκης και θα δίνεται εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για επανασύνδεση και αποπληρωμή ενός τμήματος του λογαριασμού. Στηρίζουμε ανεξαρτήτου εισοδήματος όλους τους καταναλωτές έως 300 Kh τόνισε ο υπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι το «Εξοικονομώ 2021», που ξεκινάει σήμερα είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα.

Καταργούμε τη χρονική ιεράρχηση στην αξιολόγηση των αιτήσεων, δίνουμε προτεραιότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και διαθέτουμε 100 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Το νέο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, με τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα έργα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο και την εθνική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα θα αποτελέσει το πρώτο βήμα του μεγάλου κύματος ενεργειακής αναβάθμισης που έχουμε προγραμματίσει για τα επόμενα έτη, προκειμένου να πετύχουμε τον εθνικό στόχο για το 2030 που προβλέπει την ενεργειακή ανακαίνιση 600.000 κτιρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος