Σε υψηλό ενός μηνός η τιμή του πετρελαίου λόγω ΟΠΕΚ

Η τιμή του μαύρου χρυσού είχε ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων την Τρίτη εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα φθάσει σε συμφωνία για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου σύμφωνα με αναλυτές.

Η τιμή του συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Ιανουαρίου 2017 ήταν πάνω 1,64% στα 49,70 δολάρια. Την προηγούμενη φορά που ήταν σ’αυτά τα επίπεδα το ημερολόγιο έδειχνε 28 Οκτωβρίου.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Ιανουαρίου 2017 ήταν πάνω 1,35% στα 48,89 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε σημαντική άνοδο χθες ότι οι υπουργοί ενέργειας του Ιράκ και του Ιράν υποστήριζαν την μείωση της παραγωγής από τς χώρες του ΟΠΕΚ που στοχεύει στο περιορισμό της υπερπαραγωγής.

Οι 14 χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συνέλθουν στις 30 Νοεμβρίου για να συζητήσουν την στρατηγική τους για το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ο ΟΠΕΚ έφθασε σε συμφωνία να περιορίσει την παραγωγή του μεταξύ 33 και 32.5 εκ. βαρελιών τη μέρα σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ομως, αρκετοί αναλυτές αμφιβάλλουν κατά πόσο παραμένουν ο ΟΠΕΚ θα μπορέσει να εφαρμόσει τη συμφωνία, επικαλούμενοι, εκτός των άλλων, την παραγωγή-ρεκόρ των 33,64 εκ. βαρελιών ημερησίως από τον ΟΠΕΚ τον Οκτώβριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος