Γ. Κουράσης γγ ΠΟΕΣΕ: «Κινητές βόμβες» οι ανεμβολίαστοι που πήγαν στη Μύκονο για δουλειά (video)

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για την εστίαση, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) Γιώργος Κουράσης μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ.

Έχουμε μπει σε μια μερική κανονικότητα, γιατί εξακολουθούμε και λειτουργούμε με περιοριστικούς όρους τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από την Παρασκευή 16 Ιουνίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και οι κλειστοί χώροι. Δεν έχουν ακόμα ιδιαίτερη προσέλευση αλλά σιγά σιγά φαίνεται ότι θα βρουν τον δρόμο τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες έτσι κι αλλιώς οι εσωτερικοί χώροι δεν είχαν αυξημένη πελατεία.

Όσο το ποσοστό των εμβολιασμένων αυξάνεται, τόσο θα αυξάνονται και οι πελάτες στους χώρους αυτούς.

Αναφερόμενος στην Μύκονο, τόνισε ότι «ο εμβολιασμός στην εστίαση δεν είναι υποχρεωτικός. Όμως ένα καλό κίνητρο για τους μαγαζάτορες είναι να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν έξω από το μαγαζί τους ή στην διαδικτυακή τους διαφήμιση το ειδικό σήμα που δείχνει ότι όλο το προσωπικό της επιχείρησης είναι εμβολιασμένο.

Εάν έρθει μια συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων στον χώρο της εστίασης που πρέπει να εμβολιάζονται, τότε ναι το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να εμβολιαστεί.»

Στη Μύκονο είχαμε το φαινόμενο ενώ οι κάτοικοι έχουν σε υψηλό ποσοστό εμβολιαστεί, δεν συνέβη το ίδιο και με το πλήθος των εργαζομένων που έσπευσε στο νησί να εργαστεί εποχικά για την τουριστική περίοδο. Θα τους χαρακτήριζα κινητές βόμβες!

Αυτό που προβλέπεται για τους εργαζόμενους στις τουριστικές περιοχές είναι να κάνουν κάθε εβδομάδα ένα rapid test και ένα selftest.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα που προβλέπεται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών, στις περιοχές υψηλού κινδύνου, με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων, θα υποχρεούνται οι εργαζόμενοι να κάνουν τρία τεστ την εβδομάδα.

Όσον αφορά στα προβλήματα στο χώρο της εστίασης σχετικά με τον έλεγχο του ποιοι πελάτες είναι εμβολιασμένοι και ποιοι όχι αυτά παραμένουν είπε ο κ. Κουράσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος