Ένθετο Οικονομία: Χαμηλότερα τα τιμολόγια ρεύματος του Νοεμβρίου – Πτωτικά οι τιμές της ενέργειας

Mία ανάσα από τα επίπεδα του 2019 βρέθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις τον Αύγουστο καθώς ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ, καλύπτοντας το 98,5% του 2019. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο οκτάμηνο τα έσοδα από τον τουρισμό “πέταξαν” στα 12,7 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι αφίξεις ξένων τουριστών έφτασαν στο 86,8% του 2019 τον Αύγουστο, ενώ την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου κάλυψαν το 87,6% του 2019.

Την ίδια ώρα, οι αγορές παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας. Η στερλίνα καταγράφει μικρή υποχώρηση έναντι του ευρώ στα 0,87 και η απόδοση του βρετανικού ομολόγου παρουσιάζει μικρή άνοδο λίγο πάνω από το 4%.

Στο ενεργειακό πεδίο, η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου το τελευταίο διάστημα αποτυπώθηκε στα τιμολόγια λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος και τώρα οι καταναλωτές θα περιμένουν να ανακοινωθεί και η επιδοματική πολιτική για τον Νοέμβριο προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα για τους λογαριασμούς που θα κληθούν να πληρώσουν

Περαιτέρω ώθηση στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού θέλει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η απόφαση να μειωθούν τα περιθώρια επιτοκίου, εν αναμονή και των νέων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές της ενέργειας μετά και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υποχωρεί η τιμή χονδρικής του πετρελαίου θέρμανσης πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσβλέπουν σε φθηνότερες παραγγελίες την επόμενη εβδομάδα.

Η Βαλέρια Δολαψάκη ετοίμασε έναν πρακτικό οδηγό για την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία δεδομένων των υψηλών τιμών της ενέργειας…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος