Στη Ρόδο 15 και 16 Σεπτεμβρίου το ευρωπαϊκό φορολογικό συνέδριο

Array

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια πραγματοποιείται στην Ελλάδα- αυτή τη φορά στο Ρόδο- το συνέδριο της Ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ (TADEUS) για το 2022, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που έλαβε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα αύριο και μεθαύριο (15 και 16 Σεπτεμβρίου) και τα κράτη- μέλη θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις σημαντικότερες ψηφιακές καινοτομίες και επιτυχίες τους κατά την εποχή του COVID, με σκοπό να τονωθούν οι συνεργασίες και η σύγκλιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αντικείμενο του Συνεδρίου είναι:

– Η από κοινού εξερεύνηση του μέλλοντος του φορολογικού κόσμου τα επόμενα χρόνια με ορίζοντα τα έτη 2030-2035 και τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι φορολογικές διοικήσεις σε αυτόν.

– Η καθιέρωση κοινής αντίληψης για το μέλλον και η συμφωνία σχετικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους των εθνικών φορολογικών διοικήσεων στην ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη το ενωσιακό και εθνικό πλαίσιο και τους περιορισμούς.

– Η συζήτηση για την ψηφιοποίηση, οι προκλήσεις και οι επιτυχίες.

«Στόχος μας είναι η επανέναρξη της πρωτοβουλίας TADEUS μετά από δύο χρόνια κρίσης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ψηφιοποίηση, τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και μελλοντικές τάσεις. Φέρνουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο», δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος