Πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Άνοιξε η πλατφόρμα και για την Αττική

Άνοιξε στις 10:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος Εξοικονομώ–Αυτονομώ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αναβάθμιση των κατοικιών και στην Αττική, μετά την Περιφέρεια της Ηπείρου και την Περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα θα πρέπει να είναι πλήρη και ορθά συμπληρωμένα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πρόταση παρεμβάσεων και να είναι σε συμφωνία με το σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Όπως αναφέρεται ρητά στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ–Αυτονομώ», οι αιτούντες φέρουν την ευθύνη της εμπρόθεσμης, πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών.

Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται καθώς και των δικαιολογητικών που αναρτώνται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες για το Πρόγραμμα κυρώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παρά το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και που είχε ως αποτέλεσμα την δέσμευση του ποσού που είχε προϋπολογισθεί για την Ήπειρο σε λιγότερο από μισή ώρα και του ποσού που είχε προϋπολογισθεί για τα Ιόνια Νησιά σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου, υποβλήθηκαν 5.378 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2.761, δεσμεύοντας 61,8 εκατ. ευρώ. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 22.370 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, υποβλήθηκαν 1057 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 430, δεσμεύοντας τα 9,1 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού. Η μέση επιχορήγηση διαμορφώνεται στα 21.218 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που έχει προβλεφθεί ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ (για την Αττική αναλογούν 160 εκατ. ευρώ), ενώ τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα θα ανοίξει ως εξής:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου: 16.12.2020
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 18.12.2020
  • Περιφέρεια Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου: 21.12.2020
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 11.01.2021
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 13.01.2021
  • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 15.01.2021
  • Πολυκατοικίες: 18.01.2021

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος