ΟΟΣΑ: Ενισχύεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και ζητεί ελάφρυνση του χρέους. Όπως εκτιμά στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεσή του, η ελληνική οικονομία εφέτος θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2% και θα ανεβάσει ταχύτητα στο 2,3% την επόμενη χρονιά, επιμένοντας παράλληλα στο δρόμο των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ειδικότερα, στο 2,3% αναμένεται να αυξηθεί το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.
Κύριος μοχλός της ανάπτυξης θα είναι οι εξαγωγές αναφέρει ο Οργανισμός, ο οποίος προβλέπει ότι η Ελλάδα θα υπερκαλύψει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και το 2018 και το 2019.
Οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου θα αυξηθούν στο 9,4% το 2019, η ανεργία θα μειωθεί στο 19,4% ενώ, το ίδιο έτος, θα αυξηθεί η ιδιωτική κατανάλωση κατά 1,1%.

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η ασκούμενη κοινωνική πολιτική μειώνει τα υψηλά επίπεδα φτώχειας και θεωρεί ότι απαιτείται μία πρόσθετη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος