Ολοκλήρωση της συμφωνίας για τους εργαζόμενους του RBU ζητάει η ΟΤΟΕ

Σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ασχολήθηκε με τις τις εξελίξεις στο θέμα της εφαρμογής της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς – ΟΤΟΕ – ΣΕΤΠ για τους εργαζόμενους του RBU.

Όπως αναφέρει: “Εξετάστηκαν, ειδικότερα, οι σοβαρές καθυστερήσεις τοποθέτησής τους σε νέα θέση, με βάση τα οριζόμενα στον Οργανισμό Προσωπικού της Τράπεζας, όπως προβλέπει η Συμφωνία.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, τονίστηκε ότι η ΟΤΟΕ δεν θα αποδεχτεί καμία παραβίαση της Συμφωνίας. Αυτό ισχύει για όσους πήγαν στην AFS αλλά και για όσους έμειναν στην Τράπεζα.

Eπίσης η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι “έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ομοσπονδία όσον αφορά τους εργαζόμενους που πήγαν στην AFS, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή τους στον κλάδο.

Συγκεκριμένα:
– ιδρύθηκε επιχειρησιακό σωματείο, που θα ενταχθεί στη δύναμη της ΟΤΟΕ.
– στις συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AFS κ. Γεωργακόπουλο ζητήθηκε και πάρθηκε δέσμευση ότι θα διασφαλιστεί ενιαίο εργασιακό καθεστώς για τους εργαζόμενους στην εταιρεία αυτή, μεταξύ των οποίων θα είναι και εργαζόμενοι από την PDS, οι οποίοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση καθεστώς τραπεζοϋπαλλήλων. Όλοι οι εργαζόμενοι θα υπάγονται στις κλαδικές ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών σήμερα και στο μέλλον”.

Σε άλλο σημείο της ενημερωτικής ανακοίνωσης η ομοσπονδία επισημαίνει πως: “Όσον αφορά για τους εργαζόμενους που επέλεξαν να μείνουν στην Τράπεζα Πειραιώς, έγινε ενημέρωση από τους Προέδρους όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα, μετά τη συνάντηση που είχαν με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Συλλόγων, συνέκλιναν στις εκτιμήσεις τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις υλοποίησης του δεύτερου σκέλους της συμφωνίας, με τις τοποθετήσεις να γίνονται «με το σταγονόμετρο», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και συνεχή αβεβαιότητα για 350 εργαζόμενους στο RBU. Οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν για 5η εβδομάδα σε αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών, χωρίς να έχουν ακόμα τοποθετηθεί σε νέα θέση στην Τράπεζα.

Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ, με απόφασή της, καλεί τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ολοκληρώσει την υλοποίηση της Συμφωνίας, στο σύνολο των όρων της, χωρίς άλλες καθυστερήσεις”.

Σχετικές ειδήσεις:

24ωρη απεργία στις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς την Τρίτη 28/5

Τράπεζα Πειραιώς: Εξελίξεις στο χώρο των εργαζομένων στα «κόκκινα δάνεια»

ΓΣΕΕ: Στηρίζει την ΟΤΟΕ στην απεργία στις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος