«Είναι ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες». Αυτό απάντησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Α. Γεωργίου, ο ίδιος ανέφερε πως η Επιτροπή έχει δηλώσει «ξεκάθαρα» την άποψή της σε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.
Τέλος, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την «πεποίθηση» της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των «θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία» και των «απαραίτητων εγγυήσεων» που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι «αποτελεσματικό».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος