Νέα πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων κατά του covid-19 και για παρεμπόριο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.100 ευρώ και δύο αναστολές  λειτουργίας για 30 ημέρες συνολικά (σε έναν παιδότοπο – αναψυκτήριο και σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστο) επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων για μη τήρηση των μέτρων COVID-19.

  • Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από 21 έως και 23 Ιανουαρίου. Έγιναν 257 έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά στην εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 16 μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 210 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  • Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 35.050 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και για τη μη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  • Κατασχέθηκαν 5.100 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος