Κοινωνικός τουρισμός: Πολύ μεγάλη η ζήτηση εφέτος λέει ο διοικητής της ΔΥΠΑ (video)

Λήγει στις 23 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της Δ.ΥΠ.Α. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

  • Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ και θα καλύψει 300.000 δικαιούχους.

Οι επιταγές μπορεί να χρησιμοποιηθούν από 1/8/22 έως και 31/7/23. Όσοι έχουν επιταγές από το περυσινό πρόγραμμα και δεν τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31/7/22 δεν θα μπορούν να ξανακάνουν αίτηση για τα επόμενα δύο χρόνια, είπε.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

  • Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο της εστίασης ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη μαγείρων, γιατί η χώρα μας διαχρονικά δεν παράγει ικανό αριθμό μαγείρων για να καλύψει την όλο και αυξανόμενη ζήτηση.

Το πρόβλημα είναι πολύπαραγοντικό, εξήγησε. Ειδικά στο τουριστικό κλάδο, πρόκειται για διαρθρωτική ανεργία, δηλαδή αναντιστοιχία δεξιοτήτων, άλλα ζητάνε οι εργοδότες, άλλες δεξιότητες έχουν οι άνεργοι, διευκρίνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος