Ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για τους κρατικούς τίτλους με το ελληνικό δεκαετές να καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ καθώς σήμερα η απόδοσή του υποχώρησε κάτω από το 0,8% αγγίζοντας το 0,771%.
Εκτιμάται ότι στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η υπερβολική ρευστότητα που έχει διοχετεύσει στο ευρωσύστημα η ΕΚΤ (η οποία δεν κατευθύνεται προς τη χρηματοδότηση της οικονομίας), σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.
Χαρακτηριστική της μεγάλης ζήτησης που επικρατεί είναι και η επιτυχία που σημείωσε σήμερα η Ιταλία, η οποία δανείστηκε εκδίδοντας ομόλογα ύψους 3,75 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο (κουπόνι).
Να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία αναμένεται να «βγουν στην αγορά» προκειμένου να δανειστούν περί τα 30 δισ. ευρώ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος