Ισχυρή θετική αντίδραση στις αγορές

Σε μια θετική έκβαση του αυριανού Eurogroup οι αγορές, που από νωρίς αντιδρούν με ισχυρά κέρδη. Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα καθώς η επιβράδυνση των θανάτων λόγω του κορονοϊού ενίσχυσε τις ελπίδες ότι μέτρα καραντίνας αρχίζουν να αποδίδουν. Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:55, διαμορφώνεται στις 575,76 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,48%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23,12 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 6,83%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 3,57%.

Ανοδικά κινούνται όλες οις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+10,49%), της Viohalco (+9,15%), της Alpha Bank (+9,02%), της Πειραιώς (+8,46%), του ΟΤΕ (+8,16%), της ΔΕΗ (+8,05%) και της Eurobank (+7,59%).

‘Ανοδο καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+8,76%) και των Τηλεπικοινωνιών (+8,16%).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 5.805.056 και 3.291.425 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 2,446 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 2,198 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 91 μετοχές, 11 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Mevaco +24,24% και Βιοτέρ +19,85%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -19,05% και Elinoil -8,16%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άλμα καταγράφουν οι μετοχές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα άνοδο 2,7% αφού έκλεισε την Παρασκευή με την έκτη εβδομαδιαία πτώση τους σε επτά εβδομάδες καθώς η υγειονομική κρίση παρέλυσε την επιχειρηματική δραστηριότητα, αυξάνοντας τις πιθανότητες μαζικών απολύσεων και χρεοκοπιών.

Τα χρηματιστήρια στην Ιταλία και τη Γαλλία σημείωσαν άλμα 3,1% και 3,3% αντίστοιχα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ιταλία κατέγραψε χθες τον χαμηλότερο ημερήσιο αριθμό νεκρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, ενώ στη Γαλλία μειώθηκε ο αριθμός των θανάτων και επιβραδύνθηκε η εισαγωγή ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Οι ενδείξεις για επιβράδυνση της επιδημίας στην Ευρώπη είναι σίγουρα πιο σταθερές αν και ακόμα έχουμε έναν πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων», δήλωσε η Σιμόνα Γκαμπαρίνι, οικονομολόγος στην Capital Economics. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτό είναι πράγματι το σημείο καμπής διότι μπορεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχει επιβράδυνση, αλλά μετά να υπάρξει αναζωπύρωση».

Ο δείκτης STOXX 600 έχει χάσει πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια από την αξία του από τον Φεβρουάριο, καθώς η βουτιά στην οικονομική δραστηριότητα οδήγησε πολλούς κλάδους στο χείλος της κατάρρευσης, ενώ ανάγκασε εταιρίες να αναστείλουν τη διανομή μερισμάτων και την επαναγορά μετοχών για να διατηρήσουν ρευστότητα.

Οι αναλυτές αναμένουν τώρα να επιδεινωθεί φέτος η εικόνα ύφεσης που παρουσιάζουν τα κέρδη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων παρά τα έκτακτα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος