ΙΝΚΑ κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής της ΔΕΗ: Το μεσημέρι η ανακοίνωση των ασφαλιστικών μέτρων (video)

Για τις 6 Ιουλίου αναβλήθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η εκδίκαση της πρώτης ομαδικής αγωγής κατά της ΔΕΗ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων και των επαγγελματιών ζήτησαν από το δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή ώστε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για να μην προχωράει η ΔΕΗ σε διακοπές ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

  • Η ανακοίνωση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει από το δικαστήριο σήμερα το μεσημέρι.
  • Η αναβολή της εκδίκασης αποφασίστηκε ενόψει της επικείμενης απόφασης για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης από τον Άρειο Πάγο μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες μαζικές συλλογικές αγωγές κατά των άλλων παρόχων είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝ.ΚΑ.) Γιώργος Λεχουρίτης.

Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι γιατί συνέχεια έρχονται λογαριασμοί με υπέρογκα ποσά λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, είπε

Ο κ. Λεχουρίτης κάλεσε κι άλλους καταναλωτές να συμμετέχουν στις συλλογικές αγωγές κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Εμείς ως ΙΝΚΑ ζητάμε να επιστραφούν όλα τα χρήματα που έχουν ήδη πληρωθεί για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους καταναλωτές, διευκρίνισε.

Δεν καλούμε τους καταναλωτές να μην πληρώνουν το λογαριασμό, ή την ρήτρα αναπροσαρμογής. Τους καλούμε να πάνε στον πάροχο να κάνουνε ρύθμιση δόσεων, ξεκαθάρισε.

Μπορούν να κάνουν κι αίτηση αμφισβήτησης της χρέωσης, ώστε να συμπεριληφθεί στον φάκελο τους ότι υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τις χρεώσεις, είπε.

Κάθε τι που επιστρέφεται στους καταναλωτές, έστω και ένα ευρώ, είναι προς τη θετική κατεύθυνση, όμως δεν είναι αυτό που προσδοκά ο κόσμος, είπε.

Παράδειγμα: Το να έχει πληρώσει ο καταναλωτής 3.000 ευρώ, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, και να του επιστραφούν 600 ευρώ, δεν του λύνει το πρόβλημα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη κι ο πρωθυπουργός λέει ότι πρέπει να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των παρόχων, είπε.

  • Όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι Ελλάδας, η Ολομέλεια τους, αποφάσισε να καταθέσουν στο δικαστήριο επικουρικά υπέρ των οργανώσεων καταναλωτών, είπε.

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος