Ρήτρα αναπροσαρμογής: Μπαράζ αγωγών από καταναλωτικές οργανώσεις (video)

Η πρώτη συλλογική αγωγή που κατατίθεται για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αναμένεται να συζητηθεί στο πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων και άλλων επαγγελματικών κατηγοριών, που έχουν κάνει πρόσθετη παρέμβαση, δίνουν μάχη προκειμένου να μην αναβληθεί η συζήτηση της αγωγής, αλλά και της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ, σε βάρος της οποίας στρέφονται οι προσφυγές, υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα επείγοντος, θα πρέπει να αναβληθεί καθώς εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο το αίτημά τους για να συζητηθεί με τη μορφή πιλοτικής δίκης το θέμα.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων, υποστηρίζουν ότι το αίτημα είναι παρελκυστικό, είναι περιττό από τη στιγμή που κατατέθηκε συλλογική αγωγή, δεν χρειαζόταν να κριθεί από τον Άρειο Πάγο, που σε κάθε περίπτωση εξετάζει νομικά θέματα και όχι πραγματικά περιστατικά.

Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι, ζήτησαν από το δικαστήριο ακόμα και στην περίπτωση αναβολής της συζήτησης, να εκδώσει απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που θα προστατεύει από διακοπές ρεύματος τους καταναλωτές που κινδυνεύουν επειδή αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους.

Μάλιστα επικαλούνται μαρτυρίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εκπρόσωποι της οποίας παρίστανται στο πλευρό των καταναλωτών, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δεκάδες αιτήματα, προκειμένου να κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος