Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να χρεωθούν με επιπλέον φόρο 22%

Με πρόσθετο φόρο 22% επί της διαφοράς που θα προκύψει και δεν έχει καλυφθεί θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν κατόρθωσαν το 2023 να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κάθε φορολογούμενος – που είναι μισθωτός, συνταξιούχος, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή αυτοαπασχολούμενος καθώς και κάθε φορολογούμενος με εισοδήματα από ενοίκια ακινήτων – πρέπει να έχει πραγματοποιήσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους ηλεκτρονικές δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους ίσου με ποσοστό 30% του ετησίου ατομικού πραγματικού εισοδήματός του.

Έπειτα από τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησής τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει πλέον να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις για αγορές με ηλεκτρικά μέσα πληρωμής.

Ειδικότερα, στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλλουν το 2024 – για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2023 – θα πρέπει να δηλώσουν ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 10.920 ευρώ, ποσό το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με τα έτη άσκησης δραστηριότητας, το κόστος μισθοδοσίας και τον τζίρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος