H “Μπλε Οικονομία” ανοίγει τα πανιά της

Στην παρουσίαση των μέχρι σήμερα δράσεων, αλλά κυρίως των επόμενων στόχων τους, προχώρησαν οι συνεργαζόμενες πρωτοβουλίες Sail Med, Slow Food, Ikaria Senior Regatta, με συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019.

“Με το Sail Med προωθούμε την ευέλικτη μεταφορά μικρών ποσοτήτων εμπορευμάτων από νησί σε νησί με ιστιοπλοΐα, χωρίς την αναγκαστική χρήση ορυκτών καυσίμων και μεγάλων λιμανιών, που σημαίνει οικολογική μεταφορά προϊόντων και τόνωση των μικρών παραγωγών”, τόνισε ο καπετάνιος Λουκάς Γκουρτσογιάννης (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο της ομιλίας του).

H “Μπλε Οικονομία” ανοίγει τα πανιά της“Με το κίνημα του Slow Food διεκδικούμε να αλλάξει το σημερινό μοντέλο διατροφής, το φαγητό να είναι καλό καθαρό και δίκαιο, να προβληθεί η αξία της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας, της γεύσης, της δίκαιης αμοιβής των παραγωγών, με παράλληλους στόχους την καλή μεταχείριση των ζώων και τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές”, ανέφερε ο Σταύρος Ραντάς πρόεδρος τοπικού συμποσίου Ικαρίας του Slow Food (διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του).

H “Μπλε Οικονομία” ανοίγει τα πανιά της“Με την Ikaria Senior Regatta διεκδικούμε ρόλο και συμμετοχή της τρίτης ηλικίας, την καλλιέργεια σχέσεων μεταξύ των ηλικιών, την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, την προβολή μιας άλλης φιλοσοφίας για την απόλαυση της φύσης, την αξία του σεβασμού των στοιχείων της φύσης”, σχολίασε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών, Χριστόδουλος Ξενάκης.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε διάλογος, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποίησε παρέμβαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης (πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με προβολή διαφανειών οι εισηγητές διευκόλυναν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν το σύνολο των δράσεών τους. Οι πρωτοβουλίες που υλοποιούν οι προαναφερόμενοι φορείς συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών – κοινωνιών, ενώ δεν είναι “τοπικές” κατευθύνσεις κάποιων φορέων, αλλά αναπτυσσόμενο διεθνές κίνημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος