Έρευνα: Μεγάλη η ακρίβεια για τα νοικοκυριά – Ελέγχους για κερδοσκοπία ζητούν ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ (video)

Στην ετήσια έκθεση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στα ποσά που πληρώνουν τα νοικοκυριά για αγαθά και υπηρεσίες, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Το πρόβλημα της ακρίβειας δεν γεννήθηκε ξαφνικά, είναι αποτέλεσμα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης που προηγήθηκε του πολέμου.

  • Κάποιες ελλείψεις στην αγορά, όπως στα άλευρα ή στα σπορέλαια είναι τεχνητές. Υπάρχει ζήτημα εκμετάλλευσης της δύσκολης κατάστασης και αισχροκέρδειας και πρέπει οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν το χρέος τους είπε ο κ. Καββαθάς.

Πώς μπορεί να υπάρξει κίνηση στην αγορά, με τέτοιες αυξήσεις τιμών, αναρωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.

Πόλεμος, πανδημία, πληθωρισμός είναι το μείγμα που γεμίζει με ανασφάλεια και τους καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις, είπε.

  • Πληθωρισμό της τάξης του 7% και του 8% που ενδεχομένων να φτάσει τον Μάρτιο τους συναντούσαμε την δεκαετία του 90. Προβλέπω ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο, είπε.
  • Οι κερδοσκόποι στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από τους κρατικούς μηχανισμούς και η πολιτεία να προστατέψει τον υγιή ανταγωνισμό, για να συγκρατηθούν και οι τιμές, πρότεινε ο κ. Καρανίκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος