Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιες συσκευές θα αφορά – Πώς θα «τρέξει» το πρόγραμμα

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλαιές ενεργοβόρες συσκευές.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζονται τα στοιχεία και τις προδιαγραφές. Στόχος είναι, έστω και έμμεσα, να βοηθηθούν χιλιάδες νοικοκυριά και να μειωθούν οι αυξημένοι λογαριασμοί κατανάλωσης ρεύματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήδη «τρέχει» στη Κύπρο με μεγάλη επιτυχία και η κυβέρνηση επιθυμεί να κάνει το ίδιο και εδώ.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι όλοι οι Έλληνες, ωστόσο, θα υπάρχουν κριτήρια ιεράρχησης με κλιμακούμενη επιδότηση, αλλά και εισοδηματικά κριτήρια τα οποία θα αξιοποιηθούν για την προτεραιότητα των δικαιούχων.

Ως προς το ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα είναι επιλέξιμες, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση, συσκευές όπως κλιματιστικά, ψυγεία, ψυγειοκαταψύκτες και πιθανόν και τα πλυντήρια.

Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι αρκετά ενεργοβόρες και φουσκώνουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος των πολιτών. Στόχος η αντικατάστασή τους με «πράσινες» ενεργειακά συσκευές, οι οποίες θα είναι σαφώς αποδοτικότερες αλλά και πιο οικονομικές στην κατανάλωση ενέργειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος