Microsoft: Επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα – Σήμερα οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αττική επιλέγει η Microsoft για μια μεγάλη επένδυση. Αύριο το πρωί στις 11.00, θα γίνει κοινή ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith στο Μουσείο της Ακρόπολης. 

Η προστιθέμενη αξία του project αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ και αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει την εγκατάσταση σημαντικού μέρους της τεχνολογικής υποδομής της Microsoft, με σκοπό να λειτουργήσει στην Αθήνα ένα data center που θα εξυπηρετεί τη ΝΑ Ευρώπη.

Αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος, η συζήτηση για το οποίο ξεκίνησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, στο φετινό παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η τελική απόφαση της Microsoft, την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Microsoft μαζί με την κυβέρνηση δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος