«Ελπίδα»: Πώς και πόσο θα αποζημιωθείτε αν η κακοκαιρία σας «άλλαξε τα φώτα» (video)

Πολλές ήταν οι ηλεκτρικές συσκευές που χάλασαν από τις διακοπές ρεύματος λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας. Έμφαση στις επιδοτήσεις για αντικατάσταση των συσκευών αυτών θα δοθεί στην ενεργειακή κλάση των νέων συσκευών. Η επιδότηση αφορά κυρίως ψυγεία και κλιματιστικά.

Οι επισκευές είναι πλέον πάρα πολύ ακριβές και δεν υπάρχουν και τα κατάλληλα ανταλλακτικά είπε ο έμπορος ηλεκτρικών συσκευών Νίκος Καρώνης. Η επιλογή της επιδότησης θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να ξαναστήσουν τα ηλεκτρικά τους, και θα κινηθεί και η αγορά, είπε.

Όσοι υπέστησαν διακοπή ρεύματος για πάνω από 24 ώρες λόγω της «Ελπίδας» δικαιούνται 4μηνη απαλλαγή Τελών Χρέωσης Δικτύου. Η διεκδίκηση πρέπει να γίνει εντός 10 ημερών αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΔΕΔΔΗΕ είπε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Παναγιώτης Καλόφωνος. Επίσης στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται ότι η αποζημίωση δεν μπορεί να είναι πάνω από 600 ευρώ, σημείωσε.

Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις για τις συσκευές που χάλασαν είπε ο δικηγόρος Ευστάθιος Αναλυτής. Πρέπει να απευθυνθούν στον πάροχο της ηλεκτρικής τους ενέργειας και να αναφέρουν το συμβάν και να αποδείξουν την ζημιά που έπαθαν οι συσκευές τους. Αν ο πάροχος δεν ανταποκριθεί εξώδικα αποζημιώνοντας τον πολίτη εκείνος έχει δικαίωμα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

  • Πως προχωράει η διαδικασία των αποζημιώσεων των αποκλεισμένων οδηγών στην Αττική Οδό;

Ισχύει η αποζημίωση των 2.000 ευρώ ανά όχημα. Ακόμη δεν έχει εξειδικευτεί ο τρόπος που αυτά θα δοθούν στους δικαιούχους. Η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος