Εφορία: Ποιες υποχρεώσεις και ποιες προθεσμίες λήγουν σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου

Έως και σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου η υπογραφή συμβολαίων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων μπορεί να γίνει:

  • Με τις παλαιές αντικειμενικές
  • Με βεβαίωση μηχανικού και όχι ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου

Προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης μεταβίβασης στην Δ.Ο.Υ. έως την 31η/12/2021.

Οι τροποποιήσεις του Ε9

Λήγει επίσης την Πέμπτη 31 Μαρτίου η προθεσμία για τροποποιήσεις του Ε9 για τις μεταβολές που έγιναν έως την 31η/12/2021.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου λήγει επίσης η προθεσμία για την σύνδεση των φορολογικών ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxisnet. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το φαινόμενο, ταμειακές μηχανές να βγάζουν αποδείξεις αλλά να μην είναι συνδεδεμένες με την εφορία.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου λήγει επίσης η προθεσμία για την αντικατάσταση των συμβατικών βιβλίων με ηλεκτρονικά και σύνδεση με την πλατφόρμα Mydata, ώστε να ανέβουν πλέον ηλεκτρονικά τα παραστατικά των εσόδων του 2021.

Λήγει το Πρόγραμμα Συν-Εργασία

Απολύσεις υπαλλήλων αναμένονται με τη λήξη του προγράμματος Συν-Εργασία την Πέμπτη 31 Μαρτίου, καθώς λήγει η Ρήτρα Προστασίας των εργαζομένων και ο επιχειρηματίας μπορεί να κάνει μείωση προσωπικού.

Το πρόβλημα είναι διπλό, και για τους εργαζόμενους που δεν ξέρουν από 1ης Απριλίου εάν θα έχουν δουλειά, και για τις επιχειρήσεις που από 1ης Απριλίου επωμίζονται όλο το λειτουργικό κόστος.
Αφορά 35.000 εργαζόμενους στους οποίους το κράτος επιδοτούσε το 60% του μισθού τους είπε. Τρίμηνη παράταση ζητούν η ΓΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ και οι κλαδικοί φορείς.

Από τον Ιούνιο αρχίζει και η αποπληρωμή των δόσεων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Θα γίνει σε 96 δόσεις. Εάν κάποιος επιχειρηματίας μπορεί να πληρώσει το 100% του ποσού, θα έχει έκπτωση 15%.

Ληξιπρόθεσμα χρέη Ιανουαρίου

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Ιανουαρίου εκτοξεύτηκαν, είπε, στα 863 εκατ. ευρώ, έναντι 599 πέρυσι (αύξηση 44,07%). 112,959 δισεκ. ευρώ, κοντά 113, είναι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων, 4.049.913 οι οφειλέτες εκ των οποίων:

  • 989.167 πολίτες απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης
  • 335.786 έχουν ήδη αναγκαστικά μέτρα

Από τα 113 δισεκ. η ΑΑΔΕ εκτιμάει πως τα 25 δισεκ. δεν μπορούν να εισπραχθούν. Εγώ πιστεύω πως μόλις 25 δισεκ. μπορούν να εισπαραχθούν.

Χρέη δημοσίου σε πολίτες

Κατά 286 εκατ. ευρώ αυξήθηκε το χρέος του δημοσίου προς τους πολίτες τον Ιανουάριο. Σε 2,24 δισεκ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό χρέος.

  • Η ΕΕ ορίζει ότι τα χρέη του Δημοσίου προς τους πολίτες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 0,2% του ΑΕΠ δηλαδή 350 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος