ΕΕΚΕ: Επιτακτική η εφαρμογή ενός πλαισίου για την έγκαιρη επικοινωνία καταναλωτών με fund στα οποία έχουν μεταβιβαστεί τα δάνειά τους

«Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη εφαρμογής ενός πλαισίου για την έγκαιρη επικοινωνία καταναλωτών με fund που έχουν μεταβιβαστεί τα δάνειά τους».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕΕ (ΕΕΚΕ) με αφορμή, όπως αναφέρει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που έχει διαχειριστεί αντιμετωπίζει ουσιαστικό πρόβλημα στην επικοινωνία μαζί τους».

Στην ανακοίνωση της ΕΕΚΕ σημειώνεται ότι πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι απαντήσεις των funds ή και εισπρακτικών εταιρειών καθυστερούν ακόμα και ένα χρόνο να αποδεχτούν ή να αρνηθούν οποιαδήποτε προτεινόμενη λύση ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις όπου δεν μπορεί κανείς να τις εντοπίσει ώστε να προτείνει κάποια λύση εξ αρχής.

Όπως σημειώνεται, σε πρόσφατη υπόθεση που διαχειρίστηκε η ένωση το αρμόδιο fund δεν δεχόταν καμία επικοινωνία με τον καταναλωτή καθώς ο συγκεκριμένος υπερήλικας δεν διέθετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

«Δυστυχώς, η ΕΕΚΕ παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές και έγγραφες προσπάθειες δεν κατάφερε ποτέ να επικοινωνήσει με την εισπρακτική εταιρεία ακόμα και μετά την υποστήριξη στον καταναλωτή για τη δημιουργία προσωπικού ταχυδρομείου.

Στην περίπτωση αυτή δε, ενέχεται ο κίνδυνος να χαθεί η όποια ρύθμιση και πληρωμή από τον καταναλωτή.

Καταλήγοντας, μετά από 5 ολόκληρους μήνες ανεπιτυχών προσπαθειών, η ΕΕΚΕ προγραμμάτισε δια ζώσης ραντεβού με την τράπεζα που είχε εξ αρχής λάβει το δάνειο ο καταναλωτής για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη νέα ρύθμιση στην οποία διεγράφη ποσοστό 12,40% και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 52 μήνες».

  • H ΕΕΚΕ υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος