Απαντήσεις σε ερωτήσεις τηλεθεατών για οφειλές στα Ταμεία και εκκρεμείς κύριες συντάξεις (video)

Array

Σε μια σειρά από ερωτήματα τηλεθεατών απάντησαν εργατολόγος, φοροτεχνικός και ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ. Σχετικά με την προσαύξηση της σύνταξης λόγω ΤΕΒΕ, αυτή αφορά όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τις 13/5/2016 είπε στην ΕΡΤ η εργατολόγος Άσπα Παπαθανασοπούλου.

Σχετικά με τους συνταξιούχους που είναι παράλληλα και εργαζόμενοι, μέσα στον Οκτώβριο θα τεθεί σε λειτουργία το συγκεκριμένο λογισμικό και θα ξεμπλοκάρουν οι περιπτώσεις αυτές, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ρύθμιση ή και την παραγραφή των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Μειώνεται ο χρόνος παραγραφής των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ στα 10 χρόνια.

Με άλλη ρύθμιση διπλασιάζονται οι δόσεις από 12 σε 24 για όσους έχουν βεβαιωμένες οφειλές, με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 50 ευρώ, είπε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Αθανασία Στολάκη.

Σχετικά με τον επανυπολογισμό των παράλληλων ή διαδοχικών συντάξεων μέχρι το τέλος του 2022 η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί διαβεβαίωση ο κ. Τσάπαλος.

Σχετικά με την πρόωρη συνταξιοδότηση στο Δημόσιο, «κλείνει» το παράθυρο, καθώς προτείνεται να μην υπάρχει μειωμένη συνταξιοδότηση πριν από τα 62 χρόνια. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν συμπληρώσει 25ετία το 2010, 2011, 2012, και έχουν δικαίωμα μειωμένης συνταξιοδότησης, οι γυναίκες στα 55 έτη και οι άνδρες στα 58, είπε η κ. Παπαθανασοπούλου.

Όλοι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους το 2023 περίπου κατά 7%, είπε ο κ. Τσάπαλος. Για τις επικουρικές αποφασίζει το εκάστοτε Ταμείο. Περισσότερα χρήματα θα δει όποιος έχει προσωπική διαφορά μικρότερη από το ποσό της αύξησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος