Αλέξης Τσίπρας: Προβολή στο μέλλον η 82η ΔΕΘ (video)

Προβολή στο μέλλον αποτελεί η 82η ΔΕΘ, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, με την αφορμή της έναρξης της διοργάνωσης.

“Η ΔΕΘ είναι ένας υγιής οργανισμός που μπορεί να παράγει και να προσφέρει στην τοπική οικονομία, αλλά και στην οκονομία της χώρας” σημείωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι προσπάθειες διεθνοποίησης που καταβάλλει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνάδουν με τη στρατηγική της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος δε στον θεσμό της τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ, που φέτος είναι η Κίνα, τόνισε πως “η Ελλάδα μπορεί να συνεργαστεί με υπερδυνάμεις της οικονομίας“. Ευχαρίστησε τέλος τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για το έργο που έχει επιτελέσει, υπογραμμίζοντας τη συλλογική προσπάθεια της εταιρείας με σκοπό την ενίσχυση της δυναμικής της Έκθεσης.

“Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

Αλέξης Τσίπρας: Προβολή στο μέλλον η 82η ΔΕΘ (video)

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, στη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.

Η διοίκηση της ΔΕΘ διατύπωσε το αίτημα για ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της και ο πρωθυπουργός αντέδρασε θετικά και είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της ΔΕΘ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ, κάνοντας στάσεις, μεταξύ άλλων, σε ΟΑΣΘ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), υπουργείο Εργασίας, ΓΣΕΒΕΕ, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΑΠΘ, υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ΔΕΗ.

Τέλος επισκέφθηκε το περίπτερο 13, όπου έχει αναπτυχθεί η συμμετοχή της τιμώμενης χώρας, Κίνας.

“Η 82η ΔΕΘ είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που ενισχύεται τα τελευταία χρόνια και έχει ακόμα πολλά να δώσει στο μέλλον” τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην κινεζική αντιπροσωπεία που τον υποδέχθηκε.

Σημείωσε δε πως η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα μπορούν να διαδραματίσουν ξεχωριστό ρόλο στην σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Στις 8 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, και αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του `18.

Αναμένεται επίσης, να αναφερθεί στα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικοί άξονες της ομιλίας του θα αφορούν την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και ειδικότερα των νέων επιχειρηματιών, την προτεραιότητα στους νέους και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Πέραν των διεθνών συμμετοχών, στην 82η ΔΕΘ συμμετέχουν και 43 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 360 επιχειρήσεις. Πλούσιες είναι και οι επιμέρους θεματικές ενότητες της 82ης ΔΕΘ: από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία και το e-gaming. Η 82η ΔΕΘ φιλοξενεί επίσης το Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης, Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya στον όροφο του Περιπτέρου 2, το οποίο με τον γενικό τίτλο «The New New» (Το καινούριο νέο) αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, φραγμούς σε επίκαιρα σημεία, εποπτεία κινητοποιήσεων από αέρος με ελικόπτερο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αποκλεισμό σχεδόν όλου του ιστορικού κέντρου, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Αστυνομίας ενόψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζουν την κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων από το κέντρο επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει στο αστυνομικό μέγαρο επί της οδού Μοναστηρίου, ενώ εισαγγελικοί λειτουργοί θα επιβλέπουν την επιχείρηση.

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικές οργανώσεις και φορείς καλούν σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα,ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών. Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, σήμερα στις 18:00 στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου.

Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος