Άδ. Γεωργιάδης: 1.000 € σε εργαζόμενους και 3.000 € σε επιχειρήσεις που έπληξε το αυστηρό lockdown των γιορτών

Οικονομική ενίσχυση σε επιχειρήσεις και εργαζομένους στη Δυτική Αττική, που έχουν πληγεί από την πανδημία ανακοίνωσε στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα η πρόσκληση ενός νέου προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο θα είναι επιδότηση στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου εκείνων των επιχειρήσεων των περιοχών που ήταν κλειστές με αυστηρότερο lockdown, με αυστηρότερη καραντίνα στην περίοδο των εορτών και που δεν μπορούσανε να λειτουργήσουνε ούτε με τη μέθοδο του click-away που λειτούργησε η υπόλοιπη αγορά κατά την περίοδο των εορτών.
»Έτσι, λοιπόν, περιοχές στη Δυτική Αττική, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κτλ., όπου κατά την περίοδο των εορτών θυμίζω ήταν σε σκληρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία πώληση οι λιανικές επιχειρήσεις με καμία μέθοδο λόγω των εκτάκτων και πολύ αυστηρών τότε μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ή η περιοχή της Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία.
»Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση, όχι επιστρεπτέα, όχι δάνειο, επιχορήγηση 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ κάθε εργαζόμενος.
»Ακριβώς για να δείξουμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν σε δυσμενέστερη θέση από τις άλλες τις υπόλοιπες ομοειδείς επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια λόγω μίας ατυχίας και αντιμετώπισης της πανδημίας, θα λάβουν και ευνοϊκότερη μεταχείριση και μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος