Διευκρινίσεις από φοροτεχνικό για φορολογικές δηλώσεις, ρυθμίσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία και 2η ευκαιρία (video)

Παρατείνεται η δυνατότητα εξόφλησης του φορολογικού χρέους με έκπτωση 3% έως και τις 27 Αυγούστου είπε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη, ενώ η εξόφληση του φόρου θα γίνει σε 8 δόσεις.

Η κυρία Μεθενίτη αναφέρθηκε και στην πίεση του χρόνου – απομένουν να γίνουν 3.000.000 δηλώσεις έως το τέλος Αυγούστου – αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζει το taxisnet. Πολλές δηλώσεις έχουν φύγει με λάθος στοιχεία είπε, και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα και από την ΑΑΔΕ και από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως οι φορολογούμενοι και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

Σχετικά με τις ρυθμίσεις των χρεών στα Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν να γίνουν είτε έως 36 δόσεις με άτοκη ρύθμιση, είτε από 37 έως 72 δόσεις με 2,5% επιτόκιο.

Στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνονται οι οφειλές Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Αναμένεται από το υπουργείο Οικονομικών λίστα με ΚΑΔ που θα εντάσσονται στην ρύθμιση.

Αναφερόμενη στην 2η ευκαιρία για χαμένες ρυθμίσεις είπε ότι αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ υπογράμμισε ότι και εδώ αναμένονται οι λίστες με τους ΚΑΔ από το υπουργείο Οικονομικών.

Η απώλεια της ρύθμισης θα πρέπει να έχει γίνει από τον Μάρτιο 2020 έως τον Απρίλιο 2021 Μόνη προϋπόθεση είναι η πληρωμή των δόσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, ενώ διατηρούνται οι όροι της αρχικής ρύθμισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος