Αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Με φόντο την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα, το βλέμμα πλέον στρέφεται στην Κεντρική Τράπεζα της ευρωζώνης, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι θα προχωρήσει και αυτή με τη σειρά της σε αύξηση του βασικού επιτοκίου δανεισμού κατά 0,75%.

Το ήπιο σενάριο προβλέπει αύξηση του ευρωεπιτοκίου από το 1,25% στο 2% έως τέλος του έτους, ενώ το δυσμενές σενάριο προβλέπει αύξηση έως και το 3%.

Οι συνέπειες από τις αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ήδη φανεί στις δόσεις των δανείων και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην διαχείριση τους από πλευράς δανειοληπτών.

Ο κ. Μάνθος Ντελής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Audencia Business School στη Γαλλία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη εκτιμά ότι οι αυξήσεις στα επιτόκια από την ΕΚΤ θα περάσουν εξ ολοκλήρου στις δόσεις των δανείων, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία θα επηρεαστεί σοβαρά από μία επιθετικότερη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Εν τω μεταξύ ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση της εφαρμογής appodixi καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΑΔΕ να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της εφαρμογής «appodixi» περισσότεροι από 20.000 την κατέβασαν στο κινητό τους. Μέσα στις πρώτες 48 ώρες οι καταγγελίες για «ύποπτες» αποδείξεις έφτασαν τις 2.000.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος